Sport

Fotboll
Madrid och fotboll går hand i hand. I denna stad huserar gigantiska fotbollsklubbar som Real Madrid och Atlético, två proffsklubbar som ligger i världstoppen. boka hotell i MadridEnligt FIFA var Real Madrid den mest framgångsrika fotbollsklubben i världen under hela 1900-talet. Både Real Madrid och Club Atlético har sina hemmastadier i Madrid, de heter Estadio Santiago Bernebéu respektive Vicente Calderón Stadium. Är man intresserad av fotboll så är det minst sagt en mäktig upplevelse att få se något av dessa lag spela fotboll på hemmaplan.

Basket
En annan stor sport i Madrid är basket. Real Madrid har utöver sitt omåttligt populära fotbollslag också ett mycket framgångsrikt basketlag som går under namnet Real Madrid Baloncesto vars hemmaarena heter Palacio Vistalegre och rymmer upp till 15 000 åskådare. Tidigare har platsen varit en tjurfäktningsarena, så sporttraditionen här är lång. Varje säsong är det tuffa matcher mot Malaga och vill du besöka den heta bortamatchen där kan du läsa här om hotell i Malaga som vi rekommenderar.

Cykeltävlingen Vuelta a España
I Spanien finns det ända sedan 1935 en motsvarighet till den franska cykeltävlingen Tour de France, nämligen Vuelta a España. Tävlingens startskott avlossas i Granada och mållinjen ligger i Madrid. Det är en omfattande cykelresa som tar cirka tre veckor.

Madrid maraton
I Madrid genomförs varje år ett mycket uppskattat maratonlopp som lockar över 120 000 löpare från hela världen. Ett maraton är som bekant hela 42 km långt och det i Madrid har arrangerats ända sedan 1978. Utöver de 120 000 deltagarna kommer mer än en miljon åskådare ut för att bevittna detta massiva event som vanligen hålls den sista söndagen i april.

Tjurfäktning
En av Spaniens äldsta sporter är tjurfäktning. Sporten, som givetvis har väldigt gamla anor, går ut på att en tjurfäktare ska ta livet av en aggressiv tjur endast med hjälp av ett smalt svärd och en röd cape (capen används för att förvilla tjuren).

Spaniens största och världens näst största tjurfäktningsarena finns i Madrid och heter Plaza de Toros de Las Ventas del Espiritu Santo, men förkortas i dagligt tal till Las Ventas, och här kan man skåda dramatiska tjurfäktningar varje lördag mellan mars och oktober. Under San Isidro-festivalen i maj och juni och under Madrids höstfestival i september bjuds det på tjurfäktningar varje kväll. Detta är en mycket kontroversiell sport och definitivt inget för den blödige.