Njut av New York

New York, ”The Big Apple”, staden som aldrig sover. Kärt barn har många namn. New York City, ligger där Hudsonfloden möter havet och består av flera olika stadsdelar. Dessa är Manhattan, Staten Islands, Queens, Bronx och Brooklyn. Denna stad är även den mest folkrikaste staden i USA och har över 8,4 miljoner invånare. Dessutom är denna stad världsledande när det gäller finanser och politik, då både Wall Street med NY-börsen och FN:s huvudkontor ligger här. Ska du besöka denna härliga stad, så se till att boka hotell i New York för flera nätter, då det finns en hel del att se och uppleva här.

Sevärdheter i New York

Njut av New YorkDen sevärdhet som troligen är allra mest känd, är Frihetsgudinnan. Hon står på Liberty Island och hit tar du dig enklast med båt från Battery Park. Passa även på att ta en tur till Ellis Island, som är den ö som alla invandrare kom till historiskt sett.

Ett annat besöksmål, som nästan är ett måste, är Wall Street. Inte långt härifrån ligger även det som ett tag var Ground Zero – minnesplatsen över World Trade Center. Numera ligger här One World Trade Center som stod klar i november 2014. Två andra sevärda byggnader är Chrysler Building och Empire State Building.

Manhattan är den stadsdel som har flest sevärdheter. Detta är en ö, som är cirka 22 kilometer lång och på några ställen är den endast 3,5 kilometer bred. Den lämpar sig bäst att utforska till fots, men det finns bra kollektivtrafik att använda dig av.

Mitt på Manhattan hittar du Central Park. Detta är en stor vacker park, med flera stora sjöar. I utkanten av parken, hittar du platsen där John Lennon blev mördad. I närheten av parken hittar du även Trump Tower, en skyskrapa ägd av affärsmannen Donald Trump. Har du väl tagit dig till den, så kan du sedan ta dig vidare till Times Square, via Broadway Anvenue.

Om du är en person som gillar kultur, så är New York staden för dig. Här hittar du Solomon R. Guggenheim Museum, Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Carnegie Hall och New York Public Library för att bara nämna några av alla de kulturstinna sevärdheterna.

Även för dig som gillar nattliv, så är Staden som aldrig sover den som ger dig det. Många av stadens nattklubbar ligger i ett gammalt slakteridistrikt och kallas lämpligt för Meat packing District.