Besök Miami, Florida

Besök Miami, FloridaMiami är den näst största staden i den amerikanska delstaten Florida efter Jacksonville. Hit är det perfekt att resa på semester om du vill komma bort ett slag och besöka USA. Miami har ett tropiskt monsunklimat vilket gör att det är heta och fuktiga somrar och varma och torra vintrar. Det går alltså resa hit året om. Den genomsnittliga temperaturen per år är 28 grader. Det är enkelt att ta sig hit, då Miami har egen flygplats som heter Miami International Airport. Det finns även tre mindre flygplatser utanför staden.

Att göra i Miami

Det finns inte brist på saker att göra i Miami, snarare är det du som kommer att få brist på tid att hinna göra dem alla. Det bästa är att planera inför ditt besök vad du vill hinna med att se och göra. Här kommer dock ett par förslag på vad du inte bör missa.

South Beach är ett måste och ett besök i Miami är inte komplett om du inte besökt detta ställe. Här finns det mesta, från shopping till party.

Gillar du djur finns fleras alternativ. Dels kan du åka på Safari Edventure som är ett djuräventyr för hela familjen. Är du modig så åker du istället till Everglades på en klassisk båttur genom träskmarkerna. Här kan du stöta på alligatorer, krokodiler men det finns även ett rikt fågelliv.

Om du vill ta en paus från shopping och annat så kan du besöka Miami Museum of Science. Här kommer det hela tiden nya utställningar som är väl värda att se.

Om du är en partyglad människa så har du tur. Miami har ett livat nöjesliv året om och det omfattar allt från strandfester, poolpartyn till nattklubbar som stänger när solen går upp.

Vad vore en semester utan sol och bad? I Miami finns det många stränder varav många är världskända. Bland de mest kända finns Virginia Key Beach, Miami Beach Central, Hobie/Windsurfer Beach, Surfside Beach och Crandon Park Beach.

När det kommer till shopping finns det ett stort utbud, från Art deco-distriktet till Aventura Mall. Det finns även flera tillfällen att äta, då det finns restauranger, caféer och mycket annat.

Boende i Miami

Beroende på din plånbok så finns det flertalet alternativ till boende som du enklast bokar på hotellmiami.se. Miami erbjuder hotell så väl som hostels och chansen att hyra lägenhet eller hus. Välj själv vilket läge du vill ha, kanske nära stranden eller mitt i smeten!